TaPalma 2024 poster

The city of Palma is getting ready to host TaPalma 2024, the prestigious tapas and cocktails fair, which will take place from 27 November to 1 December in over thirty establishments in the Mallorcan capital. This gastronomic event, organised by AgenciaCom and the Federació de Restauració de les Illes Balears (CAEB), is celebrating its XIX edition with a programme full of new features and the aim of positioning Ciutat as a gastronomic reference in Spain.

Since its inception, TaPalma has established itself as a key tool for the promotion of local gastronomy, the enhancement of the quality of local products, the creativity of its professionals, and the revitalisation of the city during the event. Participating establishments will offer their best tapas and cocktail creations, with innovative and traditional proposals that reflect Mallorca’s culinary richness.

Presentation TaPalma 2024

Image of the presentation of TaPalma 2024. Photo: Ajuntament de Palma.

Palma’s Mayor, Jaime Martínez Llabrés, described the fair as “an unmissable event on Palma’s gastronomic calendar”, emphasising the importance of creating synergies between culture, sport, heritage, and gastronomy to offer an integrated image of the city. The event has the institutional support of the Ajuntament de Palma, through Passion for Palma, and the Consell de Mallorca via the Fundació Mallorca Turisme, as well as Trasmed, among other sponsors.

TaPalma 2024 Competition: the prelude to the gastronomic event

TaPalma 2022

Image of a previous edition of the TaPalma Competition. Photo: TaPalma.

On Monday, 25 November, two days before the official start of the tapas route, the much-anticipated TaPalma 2024 Competition will take place at the Palau de Congressos de Palma. This contest, now in its seventh consecutive year, will feature three main categories:

  • Tapa TaPalma 2024
  • Tapa Sobrassada de Mallorca IGP 2024
  • Cocktail TaPalma 2024

In each category, gold, silver, and bronze prizes will be awarded. Additionally, special mentions will be given for the best tapa paired with San Miguel, the best tapa made with DO Oli Mallorca, and the best cocktail prepared with Antonio Nadal products.

A jury made up of nationally and internationally renowned chefs and bartenders will select the winners, who will be announced on the same day of the competition.

Participating establishments in TaPalma 2024

  • 6th Sense. Illa de Xipre, 16.
    • Cóctel TaPalma: Guava Fizz.
  • Assaona. Passeig Portitxol, s/n.
    • Cóctel TaPalma: La Vall.
  • Bar Central. Plaça de Weyler, 10.
  • Bar Cristal. Plaça Espanya, 4.
    • Tapa TaPalma: Pica pica con ensaladilla.
    • Tapa Temática: Mini cachopo balear con sobrasada de Porc Negre y queso mahonés.
  • Bar Pigalle. Carrer del 31 de Desembre, 43.
  • Bellaombra. Mercat Pere Garau.
    • Tapa TaPalma: Directe de la mar.
    • Tapa Temática: Bunyol de calamarets sentempetjadets amb sobrassada.
  • Best Pizza. Av. Gabriel Roca, 21.
    • Tapa TaPalma: Bomba de Oro.
    • Tapa Temática: Escandalo Mallorquino.
  • Bodega Morey. D’En Morei, 4.
    • Tapa TaPalma: Medio mollete de bacalao con salsa de tomate, pimiento y rúcula.
    • Tapa Temática: Banderilla de aceituna, sobrasada, queso mahonés, pimiento de piquillo, piparra y pepinillo.
  • Café Barroco. Margalida Caimari, 17.
    • Tapa TaPalma: La Gilda del Barroco.
    • Tapa Temática: Mossegada d’aquí.
  • Can Frasquet. Orfila, 4.
    • Tapa TaPalma: Revuelto de langostinos con bacón y dátiles rebozados con panco.
    • Tapa Temática: Brioche de costilla de cerdo y sobrasada.
  • Casa Gallega. Av. del Comte de Sallent, 19 / Carrer Aragó, 15.
  • D’presión. Carrer de Son Peretó, 2.
  • Diecisiete Grados. Fàbrica, 12.
    • Tapa TaPalma: Empanadilla de lomo bajo braseado.
    • Tapa Temática: Pinsa PorcFire de Gamba y Sobrasada.
  • El Bandarra. Can Brondo, 6.
    • Tapa TaPalma: Bocadillo de foie, anguila y peras.
    • Tapa Temática: Tartar de calamar con sobrasada.
  • Grand Siena. Carrer de Monsenyor Palmer – Av. de Gabriel Roca, 2 (Cantó).
    • Cóctel TaPalma: Blu del Mare.
  • L’Artista – Passeig Marítim. Av. Gabriel Roca, 34.
    • Tapa TaPalma: Flor de picaña.
    • Tapa Temática: Flor de sobrasada.
  • L’Artista – Son Moix. Camí dels Reis, 138.
    • Tapa TaPalma: Flor de picaña.
    • Tapa Temática: Flor de sobrasada.
  • La Consentida. Simó Ballester, 5.
    • Tapa TaPalma: Crujiente canelón de tuétano de ternera estofado con daditos de gamba blanca al ajillo y alioli de trufa.
    • Tapa Temática: Bombita de sobrasada con espinacas y crema de marisco.
  • Más Natural. Blanquerna, 12.
    • Tapa TaPalma: Trío de pollo.
    • Tapa Temática: Tortilla mallorquina.
  • Mercat 1930. Av. de Gabriel Roca, 33. Burger & Tex Mex / Cocina mediterránea / Embutidos y pa amb oli / Thai.
  • Morralla. Camí de Jesús, 64.
    • Tapa TaPalma: Coca-rroba – Un paseo por los algarrobales.
    • Tapa Temática: La joya de Mallorca.
  • Ombu. Av. Argentina, 31.
    • Tapa TaPalma: Bruma mallorquina.
    • Tapa Temática: Bravas Ombu.
    • Cóctel TaPalma: Toma-tiga.
  • Pasodoble. Av. Gaspar de Bennazar, 10.
  • Quentin’s American Bar. Av. Gabriel Roca, 34.
    • Cóctel TaPalma: Tu vuo’ fa’ él Mallorquí.
  • Quentin’s Saloon. Av. Argentina, 23A.
    • Cóctel TaPalma: Tu vuo’ fa’ él Mallorquí.
  • Qvantum. Passeig Portitxol, 5.
    • Tapa TaPalma: Tataki de atún con guacamole de plátano.
    • Tapa Temática: Mini pan con sobrasada y miel.
  • Sa Panineria. Joan de Cremona, 2.
    • Tapa TaPalma: Ricottina.
    • Tapa Temática: Mallorquina.
  • Vermutería Juanita. Bartomeu Sureda i Miserol, 5b.
  • Viu Restaurant. Sant Jaume, 3.
    • Tapa TaPalma: Variat en 1.
    • Tapa Temática: Marshmellow.
    • Cóctel TaPalma: Uep… El seu Manhattan.
  • Zaituna. Jacint Verdaguer, 39.
    • Tapa TaPalma: Baby Ganoush.
    • Tapa Temática: La Perla Negra.